Piloot van goed en kwaad is na 12500 verkochte exemplaren uitverkocht. Mocht u toch graag een boek bestellen dan is dat mogelijk, er zijn nog enkele tientallen exemplaren beschikbaar.
Stuur een mail naar:

contact@joostconijn.org

"Een boek als een kunstwerk"

-Frank Westerman

 

In zijn zelfgebouwde vliegtuig koos Joost Conijn een route die niemand anders ooit nam. Hij vloog vanuit Europa over Afrika en bezocht de meest onherbergzame gebieden in het oerwoud. Hij landde op ravelige stukjes asfalt en kreeg eten en een slaapplaats van de verwonderde mensen voor wie hij zomaar uit de lucht kwam vallen. Overgeleverd aan het materieel van zijn vliegtuig, aant het humeur van de plaatselijke autoriteiten en aan de elementen, maakte Joost Conijn een verbijsterende tocht.

Joost Conijn (Amsterdam, 1971) is kunstenaar, cineast en schrijver. Hij Stond op de longlist van de Prix de Rome en ontving de Charlotte Köhler Prijs en de Cobra Kunstprijs..

”In Piloot van goed en kwaad maakt u kennis met een man die zelf een vliegtuig bouwde en daarmee over Afrika vloog. Het is op een een onnadrukkelijke manier filosofisch en leert ons over het wezen van angst en de uiterste eenzaamheid.”

- TOMMY WIERINGA


”Een heel mooi boek, vol prachtige zinnen.”

- HET PAROOL

Joost Conijn, IJzer en Video

 

Het adagium is doen. Helemaal gaan: een plan, een reis, een film. Bevlogen, bewust onbevangen. Joost Conijn plaatst een poort in de woestijn die automatisch opent. Stijgt op in een zelfgebouwd vliegtuig. Reist met een op hout gestookte houten auto door Rusland tot in de zone van Chernobyl. Filmt een jaar lang zijn buurkinderen aan de rand van de beschaving. Verbetert zijn vliegtuig en stort neer. Fietst door het Marokkaanse Rifgebergte met twee vrienden; ze communiceren met handen en voeten over wat er in de wereld gaande is. Met een onafhankelijke houding beweegt hij zich door het leven en speelt het grote spel van de kunst. Met bravoure, en toch totaal gemeend.

Joost Conijn, Iron and Video

 

The motto is: do it. Go for it completely: a plan, a journey, a film. Inspired, deliberately uninhibited. Joost Conijn sets up a gate in the desert that opens automatically. Takes off in a plane that he built himself. Travels through Russia in a wood-powered car made of wood, all the way to the Chernobyl zone. Films the neighbourhood kids for a year, capturing their life on the fringes of society. Improves his plane and then crashes it. Cycles through the Moroccan Rif Mountains with two friends; they use their hands to communicate with one another about what’s going on in the world. He moves through life with an independent attitude and plays the big game of art. With bravura, and yet totally straight.

Met teksten van Joost Conijn, A. L. Snijders, Jan Braet, Jellichje Reijnders en Jennifer Allen.

176 blz, 22 x 30 cm, gebonden
Nederlands-Engels
ISBN-10: 90-78088-04-4
ISBN-13: 978-90-78088-04-2
Maart 2007, € 29,50

Bestel IJzer en Video